Vogelaararie.nl

Passie voor vogels en natuur

Met De Boomvalk naar de Amsterdamse Waterleidingduinen

Posted on

Op zaterdag 20 oktober 2018 ga ik met natuurvereniging de Boomvalk mee op een prachtige excursie.

Dit keer gaan we naar een bestemming waar we als natuurvereniging nog nooit eerder naar toe zijn gegaan: de Amsterdamse Waterleidingduinen, een prachtig en uitgestrekt natuurgebied, een van Nederlands grootste duingebieden. 

Dit gebied is exclusief bestemd voor wandelaars en dus lopen er genoeg paden die je door een gevarieerd landschap leiden. Het terrein bestaat uit bos en struweel, open plekken met stuifzand, vochtige en moerassige valleien en droge vlakten. Dat betekent ook: veel soorten dieren en planten. Het gebied staat vooral bekend om de vele damherten, die in oktober bezig zijn met de bronst, en om de vossen. We wandelen naar een speciale plek waar de vossen zich vaak laten zien. Onderweg zien we geheid damherten en gaan we een hoop trekvogels tegenkomen. Het is immers half oktober en de vogeltrek is in volle gang.

We komen om ongeveer 09.15u aan op een van de parkeerplaatsen daar. Daar stappen we uit en gaan we in groepen het gebied in.

Daarnaast is het de bedoeling dat we na deze wandeling de bus weer ingaan en de pier van IJmuiden bezoeken. In deze tijd zeer interessant: veel zee- en watervogels.

Meer gedetailleerde informatie vind je op de website van Natuurvereniging De Boomvalk

Geef een reactie

Your email address will not be published.*
*
*